MAGAZÍN / Gastronomie

19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Rokycany letos nabídnou oslavy, koncerty i divadlo

Množství kulturních i sportovních akcí uspořádá v letošním roce rokycanská radnice, na dalších se bude podílet jako spolupořadatel. Při sestavování pr

Taneční kurzy v Rokycanech mají ještě několik míst pro chlapce

Taneční kurzy pro mládež "léto 2020" budou probíhat v termínu od 20. července do 27. srpna v sále restaurace Na Střelnici v Rokycanech pod vedením lek

Pratuři z Milovic se chystají na Josefovské louky, zubři do rezervace u Rokycan

Do nové lokality se vydají pratuři odchovaní v rezervaci v bývalém vojenském prostoru Milovice. Stanou se novými obyvateli Ptačího parku Josefovské lo

DNES SE STALO

POZVÁNKA OBRAZEM